Skoler, SFO og utdanning

Skriveskriveskrive - Klikk for stort bilde Vi har mange skoler i Nome og i omegn. I flere distriktskommuner må barna gjerne flytte hjemmefra allerede ved 16 års alderen for å gå på videregående skole. Nome gir muligheten til at barna fortsatt kan bo hjemme mens de studerer.

Barneskoler
Vi har tre barneskoler i Nome: to offentlige og en privat montessoriskole. Her kan du klikke deg inn på hver av skolene for mer informasjon:


SFO 
Nome kommune er blant de kommunene i landet som har billigst (og best) SFO tjenester! Både Lunde 10-årige skole og Ulefoss barneskole har skolefritidsordning (SFO).


Ungdomsskoler
Vi har to offentlige ungdomsskoler i Nome. Her kan du klikke deg inn på hver av ungdomsskolene for mer informasjon:


Den kulturelle skolesekken
De offentlige barneskolene og undomsskolene i Nome deltar i Den kulturelle skolesekken (DKS). Gjennom dette programmet blir elevene kjent med kunstformer som musikk, dans, drama, litteratur og visuelle kunstfag. Det blir også lagt stor vekt på lokal kunst og kunsthistorie.


Videregående skole
Vi har en videregående skole i Nome, med to avdelinger. Her kan du klikke deg inn på hver av skolene for mer informasjon:

Det er også andre videregående skoler i nærheten, f.eks. i Bø og i Skien, som er enkelt nås med buss fra Nome. Disse skolene har et bredt utvalg av utdanningsprogrammer. Mer informasjon:


Høyere utdanning
Høgskolen i Sør-Øst er en av høgskolene i landet med bredest studieportefølje og har i Telemark studiesteder i bl.a. Bø, Notodden og Porsgrunn. Disse kan enkelt nås med buss eller tog fra Nome. Mer informasjon:

Publisert av Anette Sneddon. Sist endret 25.04.2016
Fant du det du lette etter?
   

Kontaktinformasjon

Nome kommune
Ringsevja 30
3830 Ulefoss
Telefon
: 35 94 62 00

Faks
: 35 94 62 09
Org.nr.
: 964963371
Kommunenr.
: 0819
Åpningstid
: 09.00 - 15.00
Levert av ACOS AS
Webredaktør Pål Vik
Login for redigering Login for redigering