Ung i Nome

unginomelogo - Klikk for stort bilde Ung i Nome er en samlebetegnelse for de kommunale ungdomshusene og fritidstilbudene for ungdom i regi av kommunens Kultur- og næringsetat

Våre to største årlige arrangementer er Ungdommens Kulturmønstring (UKM) i Nome og Sluserock. Her finner du mer informasjon om kommunale ungdomstilbud i regi av Ung i Nome.

UngdomslederSkate-gutt2 - Klikk for stort bilde
Nome kommune har en ungdomsleder i 50% stilling som jobber for at ungdom skal ha et best mulig tilbud i fritiden. Ungdomslederen vår er aktivt ute på de stedene ungdom er f.eks. ved skaterampene, idrettsanleggene og i skolenes friminutt. Ungdomslederen engasjerer seg i det ungdom interesserer seg for, noe som er med på å skape god kontakt dem imellom. Sammen med ungdomsleder blir ungdoms ønsker oppfylt! Det gir dem muligheten og følelsen av at de kan få til det de selv vil i sitt nærområde.

Ungdomshusuku - Klikk for stort bilde
Vi har to kommunale ungdomshus i Nome: Gamlebanken i Lunde og Ulefoss samfunnshus. Husene har hvert sitt ungdomsstyre som sammen med ungdomsleder arrangerer aktiviteter, kurs og det som ungdommene selv ønsker og bruke husene til. Hver onsdag er det ungdomskveld, annen hver onsdag i Lunde og annen hver onsdag på Ulefoss.

UngdomsKulturUka (UKU)UKU vinter - Klikk for stort bilde
Ungdomsleder arrangerer også tidvis aktiviteter i høst- eller vinterferiene for ungdom. Dette er ut i fra hva ungdom selv ønsker av tilbud i feriene. ALLE ungdom får da mulighet til å sende inn ønsker anonymt i en spørreundersøkelse. Ungdomsleder, styret på ungdomshusene og ungdomsrådet bestemmer til slutt sammen hvordan ferieprogrammet blir. Programmet inneholder noe fristende for alle og enhver, som for eksempel kurs i hip hop, matlaging, disco, film, jentekveld, skiturer, osv.

Ungdomstipenddansensdag-4768.jpg - Klikk for stort bilde
Nome kommune vil gjerne oppmuntre ungdom til utvikling innenfor kunst, kultur og idrett. Ungdomsstipendet blir utdelt årlig til inntil to kandidater som viser spesielt talent innen utøvende og skapende kulturaktivitet i Nome kommune. Stipendet er på kr 5000 per person. Her kan du lese mer om ungdomsstipend.

Øvingslokaler for bandUt av Container'n - konsert - Klikk for stort bilde
Nome gir også ungdom muligheten til å øve med bandet sitt på fritida. Ungdomshuset Gamlebanken (Lunde) har et eget musikkrom for band som ungdom kan leie. Les mer her: Gamlebanken.
I tillegg har Nome en øvingscontainer/musikkbinge som du finner ved Ulefoss samfunnshus, som kan leies til bandøving. For mer informasjon, ta kontakt med Ulefoss samfunnshus.

Publisert av Anette Sneddon. Sist endret 25.04.2016
Fant du det du lette etter?
   

Kontaktinformasjon

Dita Pruse
Telefon
: 35946321

Mobil
: 98112664
Ung i Nome
Levert av ACOS AS
Login for redigering Login for redigering